Over Karen

Alle trainingen & workshops

Honden zijn mijn leven, ik leer graag van hun kennis over leiderschap

Wat leuk dat je je verdiept in de trainers van de Quispelacademie! Ik ben dus Karen, de eigenaar en grondlegger van de Quispelacademie. Het is allemaal begonnen in 2009, vanuit een verlangen om alles anders te gaan doen. En die wens is gebleven, soms wat sterker soms wat minder sterk maar altijd aanwezig. En inmiddels is het ook duidelijk, dit is waar ik echt heel blij van word! Dus, vandaar uitbreding van activiteiten, zowel online als offline, meer en nieuwe trainingen, en vooral de wens om met hondeneigenaren te werken die begrijpen dat hun hond niet altijd en zelfs meestal niet de schuldige is.

Toen ik mijn eerste hond, Fleur,  uit het asiel haalde, was zij de allereerste leermeester die ik kreeg. Ze bedacht oplossingen voor problemen die soms zo eenvoudig waren dat het te simpel leek, maar het werkte! Zo ging ze mee naar mijn werk in een bejaardentehuis en bracht ze mensen in beweging door ergens een gevonden balletje op een schoot te leggen. Of bracht ze rust in pijnlijke handen, wanneer die door de kou verkrampten. Ze legde dan haar neusje op schoot en duwde de neus onder de handen. De warmte gaf dan direct ontspanning. Fleur heeft mij de basis van het spiegelen bijgebracht en haar opvolgsters en opvolgers brengen mij tot op de dag van vandaag hun kijk op spiegelen bij. Wil je hier meer over weten? Stuur me gerust een berichtje en ik leg het je graag uit!

Dit is Karen

Ik ben Karen, de eigenaar van de Quispelacademie. En toen ik een klein meisje was, zei mijn moeder tegen me dat ik bang was voor honden. Maar op de een of andere manier is die wens (want mijn moeder was bang voor honden) niet helemaal lekker overgekomen. Want ik ben gek op honden! Ik vind heel veel rassen leuk, maar ben wel echt een labrador mens. Niet omdat ze zo blij zijn zoals veel mensen denken, maar omdat ze slim zijn. Ik houd daarvan. Na mijn studie Bestuurskunde heb ik lang gewerkt als beleidsadviseur op verschillende plekken. Maar altijd was het communicatie wat mij trok. En zo ben ik in de hondentaal verzeild geraakt. En eerlijk? Ik heb er nog geen dag spijt van gehad. 

Expert in hondentaal

Mijn passie is de vertaalslag te maken tussen hondentaal en mensentaal. Want hoe zeer we soms ook denken de hond goed te begrijpen, hondentaal is zo veel gevoeliger dan mensen denken. Dus de verwarringen zijn soms logisch maar meestal ontstaan door vanuit menselijk denken te interpreteren.En dat mag anders. Dus

Neem contact met mij op

Voor al je vragen over voeding, training of fokkerij mag je me altijd benaderen. Misschien tref je mijn voicemail, dan ben ik bezig met de honden in mijn roedel of les aan het geven. Spreek gerust iets in, of stuur me een appje. Ik vind dan ergens later die dag vast tijd je terug te bellen! 

Email

karen@quispelacademie.nl

Ga naar de inhoud